"https:\/\/cdn.judge.me\/assets\/installed.js"

Om Oss

Paal Friele Grung Lakseskinn berg watches

GRÜNDET I 2016

Berg ble startet av Paal Friele Grung i juli 2016. Paal sluttet i jobben sin og investerte sparepengene i det som da skulle bli Berg Watches, som ble lansert via Kickstarter i mars 2017.

Våre 3 første modeller har blitt mottatt over all forventning av nordmenn og kunder fra hele verden.

Det var viktig å få fram det norske med Berg ettersom det er et norsk klokkemerke med lakseskinn, norsk nasjonal monumenter på baksiden av uret og et enkelt minimalistisk skandinavisk klokkedesign.

I Berg så ønsker vi å skape innovative norsk klokker samtidig som vi fokuserer på kvalitet og design. Berg sine klokker er et resultat av tett samarbeid med fabrikker i Sveits, Kina og på Island for å levere over forventningen til våre kunder.

VÅR HISTORIE

Berg ble start i 2016 med et mål om å lage den ultimate minimalistiske klokken, samtidig som vi brukte materialer som hadde sin identitet i norsk motehistorie.

berg klokke

Vi har begynt reisen vår ved å vise verden det fantastiske potensialet i lakseskinn. Hvorfor lakseskinn? Det er et spørsmål som har kommet opp utallige ganger. Grunnen er veldig enkel. Det var en venn av gründeren av Berg, Paal Friele Grung som viste fram en veske med lakseskinn som de hadde fått inn i butikken.

Da Paal kom hjem så fortalte han dette da til bestemoren sin som han bodde hos. Hun fortalte at under 2. verdenskrig, så brukte de lakseskinn sammen med en tresåle til å lage sko. Lakseskinnet holdt, mens tresålen ble slitt ut. 

Berg Holmenkollen klokke lakseskinn klokkereim norsk klokke

Etter mye testing og utvikling av klokkene var Berg klar til lansering 12. mars 2017. Det ble en utypisk lansering ettersom alle sparepengene var gått inn i produktutvikling, derfor måtte vi ty til folkefinansiering. Som kort fortalt er en måte for gründere å samle inn penger til sitt prosjekt ved å selge produktet for en lavere sum mot at folk bidrar med kapital til å finansiere produksjonen.

Berg ble lansert på  Kickstarter 12. Mars. Der solgte vi over 500 klokker og samlet inn totalt 880 000 kroner, noe som gjorde Berg til tidenes mest folkefinansierte norske klokke. Men det stoppet ikke der. Vi lanserte også på Startskudd som er plattformen til DNB for folkefinansiering. Der samlet vi inn hele 156 000 kroner. Mottakelsen Berg klokkene fikk var over all forventning og bidro til at vi kunne starte dette eventyret.

I juli 2017 leverte vi ut over 700 klokker som var blitt forhåndsbestilt av fantastiske mennesker fra hele verden som bidro til å gjøre drømmen om Berg klokken til virkelighet.

Samtidig lanserte vi en egen "limited edition" kolleksjon i forbindelse med tidenes sykkel arrangement i Bergen. Denne gangen var salget kun via Startskudd. Vi hadde satt i gang produksjonen av 300 klokker og håpet på det beste. Klokken falt i smak hos det norske folk, og ble revet vekk på kun 12 dager.

Berg vm klokke bergen 2017

Reisen vår har akkurat begynt og vi håper at du blir med på den slik at vi i Berg kan fortsette å utvikle klokker og mote på den norske måten. Det er et veldig spennende prosjekt  som er satt i sving og vi har mye mer å vise deg.

Se hvordan det hele startet i videoene underSend gjerne en mail til contact@bergwatches.com eller kontakt oss på sosiale medier hvis det er noe annet vi kan svare på for deg.