"https:\/\/cdn.judge.me\/assets\/installed.js"

Ofte Stilte Spørsmål

Ofte stilte spørsmål:

Betalingsinformasjon

Hos oss kan du velge å betale med Visa eller Mastercard kredittkort. Det er også mulig å betale via Klarna.

Vi har en sikker nettside som sørger for at all din betalingsinformasjon er beskyttet.

Frakt

Berg har varelager i Bergen og alle pakker sendes derfra.

På ordrer under 1000 kroner påløper det en kostnad på 100kr i frakt. Dette er for å dekke frakt omkostningene av utsendelsen.

Alle pakker sendes med ekspress tjenester som Bring, Fedex, TNT og UPS. Forventet leveringstid er 3-5 dager til Norge. Det kan ta lengre tid om det er utenfor deres daglige leverings rute.

Pakken din leveres på døren eller nærmeste postkontor. Du må signere på at pakken er mottatt. Postbudet kontakter deg angående levering via telefon.

Kontakt oss gjerne for sporingsnummer om pakken din ikke er ankommet innen 5 dager.

Som regel mottar våre kunder sin pakke innen 3-5 dager fra bestilling.

Klokkereim

Våre klokkereimer er laget av lakseskinn fra Færøyene som er garvet på Island og med Italiensk skinn på undersiden. Lakseskinn er sydd på overflaten av kuskinnet, noe som gir deg den følelsen og fleksibiliteten du er vant med fra en vanlig skinnreim. På siden er reimen vokset, noe som gjør den glatt og elegant.

Det er ikke anbefalt å få reimen våt da den kan begynne å lukte svette og farge av.  Derfor anbefaler vi at du tar av klokken når du dusjer, slik at reimen ikke blir våt. Ved bruk over lengre tid vil skinnet ha tatt til seg såpass mye svette at den kan begynne å lukte når den blir våt. Akkurat som med skinnsko.

Behandler du reimen din på samme måte som andre skinnprodukter, så vil du ikke merke noen forskjell.

Hvis du merker at reimen farger litt av på huden når den kommer i kontakt med vann, så er det på grunn av friksjon mot huden din og væsken under. Dette er normalt ettersom at skinnprodukter som regel blir  farget vekk fra sin naturlige farge. Eksempler på dette er skinnsko og skinnmøbler.

Har du en ekstra reim så kan du bytte den på få sekunder med vår snap-release løsning. Da drar du bare splinten på baksiden tilbake, så løsner den på et lite sekund. Enklere blir det ikke. Da kan du bruke hvilken som helst reim med samme løsning i den størrelsen.

Sveitsisk urverk

Sveits er kjent for å lage klokker. Presise klokker av høy kvalitet. Derfor valgte vi å gå for de anerkjente urverkene fra Ronda, som har produsert urverk for noen av de største klokkemerkene i verden siden 1946.

Urverket i vår Ulriken kolleksjon er en 704 Ronda, som er et urverk som svært sjeldent brukes i klokker idag. Urverket må spesial bestilles for hver produksjon vi setter i gang og derfor tar produksjonen vår 2-3 måneder utifra kapasiteten på fabrikken.

Det finnes andre klokkemerker som også leverer klokker med urverk fra Ronda, men de fleste av de bruker urverk produsert i Taiwan som kommer med 1 juvel. Våre urverk er produsert i Sveits og kommer med 5 juveler. Juvelene hindrer friksjon mellom delene i urverket, noe som gjør at urverket vil vare lengre. 

Forventet batteri levetid er 60 måneder.

Safirglass av krystall

Det er 3 forskjellige typer glass de fleste klokkemerker bruker i sine klokker.

Du har pleksiglass som er det billigste og som veldig enkelt blir ripet opp ettersom det er plastikk.

Så har du mineralglass som er det sterkeste, men blir også ripet opp når du kommer borti en kant, stein eller noe litt hardt. Dette er den vanligste typen glass å bruke, etter som den fungerer helt OK, så lenge man behandler klokken veldig fint. Siden mineralglass er billigere, så velger flere merker å si seg fornøyd med det.

Sist ut er safirglass, som er ansett som det beste glasset for klokker. Det er samme type glass som Apple bruker over kameraene på telefonene sine for at det ikke skal være riper noe som ødelegger kvaliteten på bildet. Det er av akkurat den grunn at vi også velger å bruke safirglass. Det er ekstremt slite sterkt og skrapes ikke opp.

Urkasse

Urkassen er metallet rundt klokken som holder alle delene på plass. Våre urkasser er laget av 316L rustfritt stål. De er tilgjengelig i rosé gull, gull og sølv. Urkassene kommer i størrelse 36 mm som er anbefalt for damer og størrelse 40 mm som er anbefalt for menn. 316L rustfritt stål inneholder mellom 10-14 nikkel og er ansett som allergivennlig og brukes i medisinskeapparater, derfor kalles det på engelsk "surgical steel".

2 års garanti

Viktig å være oppmerksom på at følgende ikke dekkes av garanti:
– skade på krone
– knust/ripet glass
– fuktskader på klokker som ikke er vanntette (vanntett = 5 ATM, 50 M eller mer).
– fuktskader hvor funktionsknapper er anvendt under vann.
– skader som er forårsaket av feil vedlikehold, likegyldighet eller andre skader som ikke har sin årsak i material- eller produksjonsfeil.
– dersom batteri er byttet hos urmaker uten trykktest (krav om kvittering) dekkes ikke vannskader på 5 ATM + heller.
– skader forårsaket av inngrep av ikke-kvalifisert repartør.
– Klokken skal ikke bli prøvd reparert hos ekstern urmaker.
– skade på rem/lenke/urkasse dekkes aldri av garanti.

Garanti på reimen

Klokkereimer er en forbruksvare og må byttes fra tid til annen. Behandler du den fint, så kan den vare i flere år. Hvis du ikke bryr deg noe særlig så kommer du sikkert til å trenge en ny reim innen noen måneder. Det er derfor ikke garanti på klokkereimen.

Det viktigste for å sørge for at reimen din varer lenge er at du følgere disse tipsene:

  • Ikke dusj, bad eller gjør reimen veldig våt.
  • Ta av deg klokken når du trener, da slipper du at skinnet tar til seg svette.
  • Ikke gnikk reimen mot skarpe kanter
  • Prøv å ikke skitne til reimen for å unngå misfarging.

 

Berg Klokker med Sellita SW200-1 Urverk Brukerhåndbok

Gratulerer med kjøpet av en klokke med Sellita SW200-1 urverk! SW200-1 er et pålitelig og nøyaktig automatisk urverk som er mye brukt i klokkeindustrien. Denne brukerveiledningen vil veilede deg gjennom de grunnleggende operasjonene til klokken.

Bruksanvisningen

Vikle klokken: Sellita SW200-1 urverket er et automatisk urverk, noe som betyr at det er selvopptrekkende. Når du bruker klokken, vil urverkets rotor snurre og vikle hovedfjæren. Men hvis klokken ikke har vært brukt på en stund, eller hvis hovedfjæren er helt avviklet, kan det hende du må vikle klokken manuelt. For å gjøre dette, drei kronen med klokken til du kjenner motstand. Ikke overskru klokken, da dette kan skade urverket.

Stille inn tiden: For å stille inn klokkeslettet, trekk kronen ut til dens ytterste posisjon (posisjon 3) og vri den med eller mot klokken for å stille inn time- og minuttviserne til riktig tid. Du kan stille inn klokkeslettet i begge retninger, men sørg for at datoen endres ved midnatt i stedet for middag.

Stille inn datoen: For å stille inn datoen, trekk kronen ut til den andre posisjonen (posisjon 2) og vri den med klokken til riktig dato vises i datovinduet. For å unngå å skade urverket, ikke juster datoen mellom klokken 20.00 og 03.00, da dette er når bevegelsen automatisk endrer datoen og kan føre til at den hopper eller blokkerer.

Skru ned kronen: Våre klokker har en nedskrudd krone, sørg for at den er skrudd godt fast etter at du har stilt inn klokkeslett eller dato. Dette bidrar til å opprettholde klokkens vannmotstand og beskytter urverket mot støv og rusk.

Vannmotstand: Sellita SW200-1 urverket er vanntett, men nivået av vannmotstand avhenger av klokkens konstruksjon og design. Sjekk produsentens spesifikasjoner for å bestemme klokkens vannmotstand og riktig bruk for klokken.

Gangreserve: Sellita SW200-1 urverket har en gangreserve på omtrent 38 timer når den er helt oppviklet. Hvis klokken ikke brukes over en lengre periode, vil gangreserven gå tom, og klokken stopper. For å starte klokken på nytt, må du vikle den manuelt eller ha den på deg til rotoren vikler hovedfjæren.

Vedlikehold: For å holde klokken i god stand, få den til service av en kvalifisert urmaker hvert 3.-5. år. Regelmessig vedlikehold bidrar til å holde bevegelsen i gang nøyaktig og jevnt og kan forhindre skade og slitasje.

Et automatisk urverk er et urverk laget på gamle måten, og en type urverk samlere overe hele verden sverger til. De er fantastiske på sin måte med hvordan de er håndlaget av uendelig mange små deler, men de er mindre presise enn et quartz urverk som er batteridrevet. Et automatisk urverk vil gjerne ha +-30 sekunder for hver dag, så de må stilles regelmessig. 

180 dagers returrett

Klokken kan returneres innen 180 dager om den oppfyller disse kravene.

- Klokken kom i original emballasje som er uskadet.

- Plastikken på glasset og baksiden av urkassen er fortsatt på.

- Klokken er ubrukt.

- Retur av produktet blir trukket 150kr for å dekke deler av fraktkostnaden vi blir påført av å sende pakken i retur. Denne kostnaden vil bli trukket fra summen du får returnert til din konto.

Ta kontakt med oss ved å sende en email til: contact@bergwatches.com dersom du ønsker å returnere klokken din og kravene ovenfor er oppfylt.