"https:\/\/cdn.judge.me\/assets\/installed.js"

Ofte Stilte Spørsmål

Ofte stilte spørsmål:

Betalingsinformasjon

Hos oss kan du velge å betale med Visa eller Mastercard kredittkort. Det er også mulig å betale via Klarna.

Vi har en sikker nettside som sørger for at all din betalingsinformasjon er beskyttet.

Frakt

Berg har varelager i Bergen og alle pakker sendes derfra.

På ordrer under 1000 kroner påløper det en kostnad på 100kr i frakt. Dette er for å dekke frakt omkostningene av utsendelsen.

Alle pakker sendes med ekspress tjenester som Bring, Fedex, TNT og UPS. Forventet leveringstid er 3-5 dager til Norge. Det kan ta lengre tid om det er utenfor deres daglige leverings rute.

Pakken din leveres på døren eller nærmeste postkontor. Du må signere på at pakken er mottatt. Postbudet kontakter deg angående levering via telefon.

Kontakt oss gjerne for sporingsnummer om pakken din ikke er ankommet innen 5 dager.

Som regel mottar våre kunder sin pakke innen 3-5 dager fra bestilling.

Klokkereim

Våre klokkereimer er laget av lakseskinn fra Færøyene som er garvet på Island og med Italiensk skinn på undersiden. Lakseskinn er sydd på overflaten av kuskinnet, noe som gir deg den følelsen og fleksibiliteten du er vant med fra en vanlig skinnreim. På siden er reimen vokset, noe som gjør den glatt og elegant.

Det er ikke anbefalt å få reimen våt da den kan begynne å lukte svette og farge av.  Derfor anbefaler vi at du tar av klokken når du dusjer, slik at reimen ikke blir våt. Ved bruk over lengre tid vil skinnet ha tatt til seg såpass mye svette at den kan begynne å lukte når den blir våt. Akkurat som med skinnsko.

Behandler du reimen din på samme måte som andre skinnprodukter, så vil du ikke merke noen forskjell.

Hvis du merker at reimen farger litt av på huden når den kommer i kontakt med vann, så er det på grunn av friksjon mot huden din og væsken under. Dette er normalt ettersom at skinnprodukter som regel blir  farget vekk fra sin naturlige farge. Eksempler på dette er skinnsko og skinnmøbler.

Har du en ekstra reim så kan du bytte den på få sekunder med vår snap-release løsning. Da drar du bare splinten på baksiden tilbake, så løsner den på et lite sekund. Enklere blir det ikke. Da kan du bruke hvilken som helst reim med samme løsning i den størrelsen.

Sveitsisk urverk

Sveits er kjent for å lage klokker. Presise klokker av høy kvalitet. Derfor valgte vi å gå for de anerkjente urverkene fra Ronda, som har produsert urverk for noen av de største klokkemerkene i verden siden 1946.

Urverket i vår Ulriken kolleksjon er en 704 Ronda, som er et urverk som svært sjeldent brukes i klokker idag. Urverket må spesial bestilles for hver produksjon vi setter igang og derfor tar produksjonen vår 2-3 måneder utifra kapasiteten på fabrikken.

Det finnes andre klokkemerker som også leverer klokker med urverk fra Ronda, men de fleste av de bruker urverk produsert i Taiwan som kommer med 1 juvel. Våre urverk er produsert i Sveits og kommer med 5 juveler. Juvelene hindrer friksjon mellom delene i urverket, noe som gjør at urverket vil vare lengre. Derfor har vi 5 års garanti på urverket, mens bransjenormen er 2 års garanti.

Forventet batterilevetid er 60 måneder.

Safirglass av krystall

Det er 3 forskjellige typer glass de fleste klokkemerker bruker i sine klokker.

Du har pleksiglass som er det billigste og som veldig enkelt blir ripet opp ettersom det er plastikk.

Så har du mineralglass som er det sterkeste, men blir også ripet opp når du kommer borti en kant, stein eller noe litt hardt. Dette er den vanligste typen glass å bruke, etter som den fungerer helt OK, så lenge man behandler klokken veldig fint. Siden mineralglass er billigere, så velger flere merker å si seg fornøyd med det.

Sist ut er safirglass, som er ansett som det beste glasset for klokker. Det er samme type glass som Apple bruker over kameraene på telefonene sine for at det ikke skal være riper noe som ødelegger kvaliteten på bildet. Det er av akkurat den grunn at vi også velger å bruke safirglass. Det er ekstremt slite sterkt og skrapes ikke opp.

Urkasse

Urkassen er metallet rundt klokken som holder alle delene på plass. Våre urkasser er laget av 316L rustfritt stål. De er tilgjengelig i rosé gull, gull og sølv. Urkassene kommer i størrelse 36 mm som er anbefalt for damer og størrelse 40 mm som er anbefalt for menn. 316L rustfritt stål inneholder mellom 10-14 nikkel og er ansett som allergivennlig og brukes i medisinskeapparater, derfor kalles det på engelsk "surgical steel".

5 års garanti

Viktig å være oppmerksom på at følgende ikke dekkes av garanti:
– skade på krone
– knust/ripet glass
– fuktskader på klokker som ikke er vanntette (vanntett = 5 ATM, 50 M eller mer).
– fuktskader hvor funktionsknapper er anvendt under vann.
– skader som er forårsaket av feil vedlikehold, likegyldighet eller andre skader som ikke har sin årsak i material- eller produksjonsfeil.
– dersom batteri er byttet hos urmaker uten trykktest (krav om kvittering) dekkes ikke vannskader på 5 ATM + heller.
– skader forårsaket av inngrep av ikke-kvalifisert repartør.
– Klokken skal ikke bli prøvd reparert hos ekstern urmaker.
– skade på rem/lenke/urkasse dekkes aldri av garanti.

Vi mener at Berg er de beste klokkene i motemarkedet og derfor tilbyr vi 5 års garanti på urverket i klokken. Det vil si at vi garanterer at den tikker og går i minst 5 år.

Garanti på reimen

Klokkereimer er en forbruksvare og må byttes fra tid til annen. Behandler du den fint, så kan den vare i flere år. Hvis du ikke bryr deg noe særlig så kommer du sikkert til å trenge en ny reim innen noen måneder. Det er derfor ikke garanti på klokkereimen.

Det viktigste for å sørge for at reimen din varer lenge er at du følgere disse tipsene:

  • Ikke dusj, bad eller gjør reimen veldig våt.
  • Ta av deg klokken når du trener, da slipper du at skinnet tar til seg svette.
  • Ikke gnikk reimen mot skarpe kanter
  • Prøv å ikke skitne til reimen for å unngå misfarging.

180 dagers returrett

Klokken kan returneres innen 180 dager om den oppfyller disse kravene.

- Klokken kom i original emballasje som er uskadet.

- Plastikken på glasset og baksiden av urkassen er fortsatt på.

- Klokken er ubrukt.

- Retur av produktet blir trukket 150kr for å dekke deler av fraktkostnaden vi blir påført av å sende pakken i retur. Denne kostnaden vil bli trukket fra summen du får returnert til din konto.

Ta kontakt med oss ved å sende en email til: contact@bergwatches.com dersom du ønsker å returnere klokken din og kravene ovenfor er oppfylt.